Çocuklardan Zübeyde Anne’ye Duygu Dolu Mektuplar

Anlamlı Yarışmaya Rekor Katılım

Karşıyaka Belediyesi ve Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından, Ulu Önder Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım anısına düzenlenen ‘Zübeyde Anne’ye Mektubum Var’ başlıklı yarışma sonuçlandı. Dördüncü kez gerçekleştirilen ve bugüne kadarki en yüksek katılıma ulaşan yarışmaya, İzmir genelinden 781 öğrenci başvuru yaptı.

Ödül Töreni 14 Ocak’ta

Zübeyde Hanım’ın taşıdığı büyük anlam ve değeri, bugünün gözüyle satırlara döken öğrencilerin mektupları, jüri tarafından tek tek incelendi. Titiz değerlendirmeler sonucunda; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç ayrı kategoride ilk üçe girenler belirlendi. Ödül töreninin ise Zübeyde Hanım’ın aramızdan ayrılışının 97. yıl dönümü olan 14 Ocak 2020 Salı günü saat 10.00’da yapılacağı açıklandı.

Kabri Başında Anılacak

Zübeyde Anne’nin Karşıyaka’daki kabri başında düzenlenecek törende, hem Karşıyaka Belediyesi hem de Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği tarafından ilk üçe girenlere para ödülleri verilecek. Atatürk’ün Karşıyaka’ya emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım, dereceye giren öğrencilerin okuyacağı mektuplarla, bir kez daha sonsuz sevgi ve minnetle anılacak.

Yarışmaya katılan tüm çocukları kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmirlileri 14 Ocak’ta Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda gerçekleşecek anlamlı buluşmaya ve ödül töreninde öğrencileri desteklemeye çağırdı.

Öğretmenler Jüride

Yoğun ilgi gören yarışmanın bu yılki Ön Eleme Jürisi’nde Karşıyaka Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğretmenleri Anar Şam, Damla Bakar, Selahattin Güzel, Şekip Ünlü ve Yaşar Bulut yer aldı. Son Eleme Jürisi ise öğretmenler Şahizer Senem Telli, Dilek Bozan, Özgür Danışman, Reyhan Özmen, Selcen Kırıtoğlu, Ufuk Aşık, yazar Hacer Kılcıoğlu ve yazar - editör Y. Bekir Yurdakul’dan oluştu.