Geri Dönüşümde Öncü Kent Karşıyaka

Çevreci hizmet ve projeleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, öncü bir yatırıma daha imza atarak İzmir’de ilk kez 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu kurdu. Hem doğanın korunmasına hem de ekonomiye katkı sağlayan merkezde, kısa zamanda tonlarca atık geri dönüşüme kazandırıldı.

Türkiye’de Sayılı, İzmir’de Tek

Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in ilk ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu’nu Latife Hanım Mahallesi’nde inşa etti. Türkiye’nin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı ilk merkezlerinden biri olan üç katlı modern tesis, bin 600 metrekare alan üzerine kuruldu. Eylül 2016 itibariyle, 13 ayrı kalemde atık toplanarak geri dönüşüme ve üretime kazandırılmaya başlandı.

Seyyar Merkezlerden Tesise

Atık Getirme Merkezi’nde biriktirilen atıklar; Zübeyde Hanım Mahallesi KSK 100. Yıl Meydanı yanında ve Mavişehir Ege Park AVM’nin otoparkında oluşturulan seyyar atık getirme merkezlerinden toplanıyor. Karşıyakalılar seyyar merkezlere; ambalaj atıkları (kağıt, karton, plastik, metal, cam), elektronik atıklar, kullanılmış yağ ve atık pilleri bırakabiliyor. Ayrıca vatandaşlar geri dönüştürülebilir atıklarını Latife Hanım Mahallesi’ndeki tesise de götürebiliyor. Burada 13 ayrı grupta toplanan atıklar, lisanslı firmalara teslim edilerek geri dönüşüme ve üretime kazandırılıyor.