Simge Anıt, 45 Metreye Yükseliyor

Anayasa Meydanı’nda bulunan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nı yenilemek için çalışma başlatan Karşıyaka Belediyesi, yasal izinlerin alınmasının ardından, proje hazırlıklarını da tamamladı. Karşıyaka’nın simgesi olan yapıyı layık olduğu görkeme kavuşturacak projede ihale aşamasına gelindi.

Karşıyaka Belediyesi’nin logosunda da yer alan Anıt, 6 ay sürmesi planlanan çalışmalarla 15 metreden 45 metreye yükseltilecek. Oturum alanı 85 metrekare olacak. Etkili bir ışıklandırma sistemiyle Körfez’in her yerinden görünür hale getirilecek. Anıt ile birlikte Anayasa Meydanı da yenilenecek. Tören alanı olarak kullanılan kısım büyütülerek aynı anda daha kalabalık topluluklara hizmet etmesi sağlanacak. Çevre düzenlemesi yapılacak.