8 Mart Etkinlikleri

8 Bin Kadın Türkü Söyledi
5 Bin Kadın Kaşık Çalarak Eşlik Etti

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadına uygulanan şiddete karşı farkındalık yaratmak için Karşıyaka’da buluşan 8 bin kadın, seslerini Türkiye’ye duyurdu. Belediyemiz organizasyonunda ve  TRT sanatçısı Saime Cantürk’ün öncülüğünde oluşturulan 8 bin kişilik koro, Bostanlı Pazaryeri’nde bir araya gelerek hep bir ağızdan türküler söyledi. Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi de 5 bin kadından oluşan Kaşık Korosu ile canlı bağlantı yaparak bu coşkuya ortak oldu. Kadının sesini Türkiye’ye duyuran iki ilçe, eş zamanlı olarak ritim tuttu, türkü söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar da şarkılara eşlik etti. Alanı dolduran kadınlara karanfil dağıtıldı.

Kadın Meclisi Balon Uçurdu

Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi de son süreçte artış gösteren kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için yüzlerce balonu Karşıyaka İskelesi’nden gökyüzüne uçurdu. Kadınlar daha sonra Çarşı içinde yürüyüş yaptı.

Kadınlardan Ritim Şov

Belediyemizin mahalle merkezlerine ve sivil toplum örgütlerine üye olan yüzlerce kadın da 8 Mart için Ritim Grubu oluşturdu. Belediye Binası önünden başlayarak, Çarşı içi ve sahil boyunca ellerindeki çalgılarla ritim tutan Karşıyakalı kadınlar, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.