12 Yıldız Şehri Karşıyaka

Avrupa Artık Karşıyakalı

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğümüz çalışmaları Avrupa vitrinine taşıdık ve Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” unvanını kazandık. Paris’te gerçekleşen ödül töreninde, yerel yönetim anlayışımızla Avrupa’daki 200 bini aşkın belediyeye örnek gösterilmenin gururunu yaşadık. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın törende gerçekleştirdiği sunum da büyük beğeni kazandı. Belediyemizin özellikle “Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz” projesi dikkat çekici bulundu.

Ege’de Bir İlk

12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa’nın yıldız kentleri arasına giren Karşıyakamız, Ege Bölgesi’nde bu unvana sahip ilk belediye oldu. Avrupa çapında büyük prestij sağlayan bu ödül, Karşıyakamıza yeni stratejik işbirliği ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak.