3. Kez '12 Yıldız Şehri' Olduk

Katılımcı demokrasi anlayışıyla insan haklarına saygılı projeler üreten Karşıyaka Belediyesi; Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen “12 Yıldız Şehri” unvanına 3. kez layık görüldü. Karşıyaka Belediyesi, bugüne kadar hayata geçirdiği örnek hizmetleri göz önünde bulundurularak, Ege ve İzmir’den ödüle ulaşan tek belediye oldu. Fransa'nın Strasbourg kentindeki ödül törenine Karşıyaka Belediyesi'nin yanı sıra, aday kentlerin temsilcileri de katıldı. Avrupa çapında büyük prestij getiren bu ödül, Karşıyaka’ya yeni stratejik işbirliği ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. “12 Yıldız Şehri” unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.

Ödül İçin Neler Yapıldı?

12 Yıldız Şehri Projesi kapsamında, 2016 yılı için belirlenen ‘Kültürel Çeşitliliğe Sahip Toplumlarda Birlikte Yaşamak’  ana temasına yönelik uygulamalar gerçekleştirildi. Yörük Şenliği, Aktif Şehir uygulamaları, Aile Üniversitesi Projesi gibi toplumsal katılımcılığı artıran çalışmalar, ödülün bir kere daha Karşıyaka’ya getirilmesinde etkili oldu.