Yunan Başkonsolos’tan Tugay’a Dostluk Ziyareti

Geçtiğimiz Kasım ayında göreve başlayan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a nezaket ziyaretinde bulundu. Dostluk ve dayanışma mesajları veren Başkan Tugay ile Balkiza, ilerleyen süreçte iki ülkeyi yakınlaştırmaya yönelik projelere, ortak etkinlik ve çalışmalara imza atmak istediklerini söyledi.

Başkonsolos Despoina Balkiza, “Karşıyaka bizim için çok önemli, çok değerli. Yunanistan’da da Nea Cordelio adında bir yer var. Ben Selanik kökenliyim ve Karşıyaka’yı çok seviyorum. Belediye Başkanımız Cemil Tugay ile örnek bir iş birliği geliştireceğimize ve iki ülke arasındaki dostluğu daha da güçlendireceğimize inanıyorum” dedi.

“El Ele Vereceğiz”

Balkiza’nın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da “Nazik ziyaret için Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’ya teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Pandemi nedeniyle planladığımız etkinlikleri gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz ancak önümüzdeki dönemde el ele verip güzel projelere imza atacağız” diye konuştu. Tugay ziyarette, hayata geçirdikleri kültür sanat faaliyetleri ile diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi, Karşıyaka’nın potansiyelini anlattı.