Karşıyaka Belediyesi Can Dostlar İçin Seferber

Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’ni ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal mevcut şartlar hakkında bilgi aldı, iyileştirmeler yapmak için çalışacaklarını söyledi. Başkan Ünsal “Belediye olarak veterinerlik hizmetlerinde iddialıyız. Bu alandaki çalışmalarımızı ve bakımevimizi daha da ileriye taşıyacağız” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay gündeme gelen ve sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısı üzerine akademisyenler, hayvan hakları savunucusu sivil toplum örgütleri ve gönüllülerin katılımıyla bir çalıştay düzenleyerek yol haritasını belirledi. Çalıştayın ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde bulunan sağlık hizmetleri, rehabilitasyon, kısırlaştırma, sahiplendirme gibi önemli alanlara yönelik kararlar hayata geçirilmeye başlandı. Karşıyaka Belediyesi ilk adım olarak gönüllülere yönelik Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimini gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal sağlık hizmeti, rehabilitasyon, kısırlaştırma ve sahiplendirme gibi hayati adımların atıldığı Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’ne de bir ziyarette bulunarak yerinde incelemeler yaptı. Başkan Ünsal, 3 dönüm alan üzerinde kurulu merkezde köpek bakım odaları, muayene odaları, ameliyathane, veteriner hekim odası, kayıt odası, gözlem odası ve barınakları tek tek gezdi.

“Veterinerlik Hizmetlerinde İddialıyız”

Karşıyaka’nın hayvan dostu bir kent olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Can dostlarımızla hayatı paylaşıyoruz. Onların yaşam şartlarını iyileştirmek bizim en önemli görevlerimizden biri. Bu durum hem onları hem de toplum sağlığını ilgilendiriyor. Yakın zamanda geniş katılımlı bir çalıştay gerçekleştirdik ve çok önemli sonuçlar aldık. İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan yanımızda olduğunu bildirdi. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yönetimi de finansal anlamda desteklerini açıkladılar. Gönüllülere yönelik eğitimlerimize hiç zaman kaybetmeden başladık. En önemli adımlardan biri olarak belediyemiz bünyesindeki bakımevinin de şartlarını iyileştirmek istiyoruz. Veterinerlik hizmetlerinde iddialıyız. Bir ilçe belediyesi olarak yıllık 7000 kısırlaştırma sayısına ulaşıyoruz. Tüm ilçe belediyeleri bu sayıya ulaşsa yılda 200 binden fazla hayvan kısırlaştırılmış olur” diye konuştu. 

“Kapasiteyi Arttırmak İstiyoruz”

Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nin en nitelikli şartlarda hizmet vermesi için çalıştıklarını belirten Ünsal “Biz tüm imkanlarımızla yıl boyunca önemli hizmetler veriyoruz. Kapasiteyi artırmak hem personel sayısı hem de fiziki şartlarla doğrudan ilgili. O nedenle neler yapabileceğimizi konuşmak üzere Örnekköy Geçici Köpek Bakımevimizde incelemelerde bulunduk. Burada hali hazırda onlarca köpeğe ev sahipliği yapıyoruz. Sokakta hayatta kalması zor olan can dostlarımız buradalar. Kısırlaştırdığımız kedi ve köpeklerin de burada bir süre bakım hizmeti alması gerekiyor. Onların da barındığı ortamların kapasitesini artırmak gerekiyor. Olabilecek en iyi şekilde hazırlıklarımızı yapacağız” dedi.