Karşıyaka Belediyesi’nden 6 Ayda 10 Bin Kişiye Sağlık Hizmeti

Başkan Ünsal: “İyi Günde Kötü Günde, Hep Birlikte!”

Karşıyaka Belediyesi, hasta nakil ambulansı ve poliklinik hizmetleri gibi sağlık alanındaki çeşitli uygulamalarıyla 6 ayda 10 binden fazla yurttaşın yaşamına dokundu. Daha sağlıklı ve güçlü bir toplum hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “İyi günde de kötü günde de vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle toplumun yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, özellikle sağlık alanında fark yaratan uygulamalara imza atıyor. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün uzman kadrosu, tesisleri ve imkanlarıyla kent halkına yıl boyunca pek çok kapsayıcı hizmet sunuluyor. Bu doğrultuda Evde Sağlık Destek Merkezi (ESDEM), talepte bulunan vatandaşlara evlerinde ücretsiz sağlık danışmanlığı ve hasta bakım eğitimleri veriyor. Karşıyaka Belediyesi’nin ana hizmet binasında ve 1743 Sokak’taki (Çamlık) merkezde üç hekim ile poliklinik hizmetleri yürütülüyor.

Örnek Uygulamalar

Randevulu olarak çalışan hasta nakil ambulansıyla ev ile hastane arasında ulaşım gereksinimi olan Karşıyakalılara destek sağlanıyor. Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde bulunan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 6-13 yaş arasına yönelik koruyucu hekimlik ve eğitim hizmetleri sunuluyor. İki diş hekiminin görev yaptığı merkez, Karşıyaka Belediyesi’nin kreş ve anaokullarında ağız ve diş sağlığı taraması da gerçekleştiriyor. Düzenli olarak açılan sertifikalı temel ilk yardım eğitimlerinin yanı sıra çeşitli hastalıklara karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla seminerler düzenleniyor. Tüm bu ve benzeri uygulamalarıyla sene başından bu yana 10 binden fazla yurttaşa hizmet veren Karşıyaka Belediyesi, çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

“Odağımızda İnsan Var”

Kent halkına daha nitelikli yaşam koşulları sunmayı hedeflediklerini söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Yönetim anlayışımızın merkezinde insan var. Tüm alanlarda olduğu gibi sağlıkta da erişilebilir ve kaliteli hizmetlerle insanlarımızın yanındayız. Çocuklardan ileri yaşlı büyüklerimize kadar tüm yurttaşlarımızı kucaklıyor; daha sağlıklı, daha güçlü ve daha bilinçli bir toplum yaratmayı amaçlıyoruz. İyi günde de kötü günde de hep beraber olmaya, dayanışmayla iyileşmeye ve güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.