Karşıyaka’da “Kitap Kulübü” Buluşmaları Başlıyor

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay Çarşı Kültür Merkezi’nde hizmete açtığı Büyüktanır Homeros Kütüphanesi bünyesinde “Kitap Kulübü” kurdu. Farklı yaş ve meslek gruplarından edebiyat tutkunlarını bir araya getirecek olan kulüp, ilk buluşmasını 6 Aralık Cuma günü gerçekleştirecek.

‘Yaşamak’ Üzerine...

“Her kitap yeni bir dünya, birlikte keşfedelim” sloganıyla düzenlenecek etkinlik, saat 11.00’da başlayacak. Funda Sakaoğlu'nun moderatörlüğünde, Çinli Yazar Yu Hua’nın “Yaşamak” adlı eseri okunacak ve kitap üzerine düşünceler paylaşılacak. Büyüktanır Homeros Kütüphanesi Kitap Kulübü, her ay farklı bir eser ile kitapseverleri buluşturmaya devam edecek.

Çağdaş Bir Toplum İçin

‘Kitap Kulübü’ projesi ile okuma alışkanlığının artmasına katkı sağlamayı ve toplumda kitap sevgisini artırmayı hedeflediklerini aktaran Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Çağdaş bir toplum ve aydınlık bir gelecek için daha fazla okumalı ve daha fazla düşünce üretmeliyiz. Karşıyaka Belediyesi olarak bu anlayışla açtığımız kütüphanemizi bir de Kitap Kulübü ile güçlendirmekten mutluluk duyuyoruz. Her ay gerçekleşecek buluşmalarımıza tüm kitapseverleri bekliyoruz” dedi.