Karşıyaka’da Yasa Dışı Hurdacılara İzin Yok

Karşıyaka Belediyesi'nin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, düzenledikleri ortak çalışma ile hurda toplayıcılarının boş bir arsada biriktirdikleri çöpleri temizledi. Yalı Mahallesi'ndeki çalışmada toplum sağlığı için risk oluşturan ve kirlilik yaratan alandan 10 kamyon çöp çıktı.

Dezenfeksiyon Yapıldı

Hurda atık ve çöplerin kaldırılmasının ardından alanda temizlik, dezenfeksiyon ve fare ilaçlama işlemleri başlatıldı. Belediye yetkilileri tarafından hastalık yayılma riski nedeniyle kaçak şekilde oluşturulmuş hurdalık alanlara karşı denetimlerin sıklaştığı ve benzer uygulamaların devam edeceği belirtildi.

“Mücadelemiz Devam Edecek”

Konuya ilişkin açıklama yapan müdürlük yetkilileri şunları kaydetti: “Bu tür kontrol dışı faaliyetler en başta o atıkları toplayan yurttaşlarımızın sağlığı için büyük risk oluşturuyor ve salgın hastalıkların yayılması için zemin yaratıyor. Koronavirüsle mücadele sürecinde de bu konuda daha yoğun çalışmalar gerçekleştirecek, diğer yandan sosyal hizmetlerimize de devam edeceğiz. İhtiyaç sahibi yurttaşlarımızın yanında olacağız. Çok yönlü mücadelemiz aralıksız şekilde devam edecek.”