Değerli Karşıyaka Belediyesi Çalışanları, Mesai Arkadaşlarım

Yaşadığımız günler ne yazık ki hepimizin kontrolü dışında gelişmiş, çalışma şartlarımız, hizmet ettiğimiz toplumumuz ve yaşam şartları açısından pek çok sıkıntıyı gündemimize taşımış, günlük düzenimizi etkiler hale gelmiştir.

Bu şartlarda hepimizin ortak akıl ve disiplinle hareket etmesi ve kurumsal sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmesi çok önemlidir.

Malum virüs salgınının ülkemiz için bir tehdit olduğunun anlaşıldığı ilk günden itibaren, belediyemiz yönetimi, tüm gelişmeleri dikkatle takip eden ve gereken önlemleri alan bir koordinasyon ve planlama çalışması başlatmıştır. Bu çalışma halen devam etmektedir.

Merkezi hükümetten gönderilen genelgelerin gerekleri de göz önüne alınarak personelin çalışma şartları, çalışma saatleri, izinler ve personelin sağlığı açısından alınması gerekli önlemler büyük ölçüde alınmış ve yeni gelişmelere göre alınmaya devam edecektir.

Bu krizden çalışanlarımızın en az şekilde etkilenmesi için büyük çaba gösterilmektedir. Bu çerçevede risk grubundaki çalışanlar için gerekli tedbirler alınmıştır. Sahada çalışan arkadaşlarımızın kendi sağlıklarını korunması yönündeki taleplerine karşı duyarlılığımız had safhadadır. Ve gereken her zaman yapılmaya devam edecektir.

Bu dönemde halkımızın sağlığı ve kentimizin çevre sağlığı konularındaki sorumluluğumuz her zamankinden daha hassas ve önemli duruma gelmiştir. Tüm personelimizin temizlik ve sağlık hizmetleri açısından sorumluluklarını her zamankinden daha dikkat ve özenle yerine getirmeleri önemlidir. Bu hizmetlerde aksamaya yol açan ihmaller dikkatle değerlendirilecek ve görevini ihmal edenler hakkında gereken idari işlem derhal yapılacaktır.

Tüm çalışanlarımızın farkında olmasını beklediğim bir diğer gerçek içinde bulunduğumuz şartlarda belediyemizin gelirlerinin önemli ölçüde düştüğü, salgın hastalıkla mücadele kapsamında yeni gider kalemlerinin oluştuğu ve şu an itibariyle merkezi yönetimden ek bir destek sağlanmadığıdır. Bu çerçevede tüm çalışanlarımızın belediyenin harcamalarında tasarruf sağlayacak önlemler alınması konusunda yardımcı olmaları önemlidir. Belediyenin ileriki tarihlerde ödemelerinde sıkıntı yaşamaması hepimizin öncelikli amaçları arasındadır. Bu konudaki olası çalışmalar ve önlemler hakkında personelimiz zaman zaman bilgilendirilmeye devam edecektir.

Son olarak şunu hatırlatmak ve vurgulamak isterim ki; Yaşadığımız sıkıntılı dönemi en az hasarla atlatmak için her şeyden önce şeffaf ve dürüst bir iletişim içerisinde olmamız, kurum içerisinde ayrışmaya yol açacak her türlü tutum söylem ve davranıştan uzak olmamız. çaba ve çalışmalarımızda tam bir dayanışma göstermemiz çok önemlidir. Karşıyaka Belediyesi çalışanları bu dönemde halkına karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirirken diğer taraftan iş arkadaşlarına saygısı ve desteği ile örnek bir kurum olarak bilinecek ve hatırlayacaktır.

Belediye başkanınız olarak ben ve diğer kurum yöneticilerimiz bu süreçte her zaman görevimizin başında ve sizinle beraber sorumluluk almaya hazır olacağız ve sizi hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız.

Sizlerin ve ailelerinizin bu günleri sağlıkla ve mümkün olan en az sıkıntıyla atlatmanızı diliyor, hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.